Peter Fribergs kommentarer

Peter Fribergs kommentarer

Om Peter Fribergs blogg

På denna blogg kommenterar Peter Friberg, moderat IF Metallare och personvald politiker, vad som händer både i Tidaholm och Västra Götaland, samt kanske lite om riket...
Besök gärna:
www.Kryssa-Friberg.Nu , Facebook.com/Friberg och twitter.com/peterfriberg

Samtliga kommentarer som jag framför här är naturligtvis mina personliga.

Jag försöker förstå vad Stefan Löfven sa i Ekot’s Lördagsintervju…

PolitikSkapad av Friberg lör, maj 12, 2012 15:29:51
Som många andra har jag idag lyssnat till Ekot’s Lördagsintervju med Stefan Löfven och försöker förstå vad det är han egentligen säger….

På frågan från programledaren Tomas Ramberg om att vara facklig företrädare och partiledare så snurrar Löfven in sig i vad de olika rollerna betyder och förklarar:

”- En facklig rörelse skall vara en fri och obunden facklig organisation och drivas av sina medlemmars villkor behov och mål.”

Jaha, är det därför t.ex. IF Metall och LO är så hårt knutna till Socialdemokraterna och är har plats i sossarna partistyrelse och verkställande utskott!!!!

På de övriga frågorna om Löfvens roll som fackföreningsledare kontra partiledare när det gäller frågorna om Sveriges energifrågor (t.ex. kärnkraft och Uran utvinning) så var han MYCKET svävande på målet. Likadant var det om de 20 miljarder i skattehöjningar som socialdemokraterna vill göra på företagen.

Som Tomas Tobé skrev på Twitter;
”Tänk att Ramberg blev den som först lyckades dra undan mattan för Löfven ordentligt.”

Visst låter Stefan Löfven lugn och trygg när han pratar (till skillnad mot företrädaren), MEN han har fortfarande inga svar på vad hans/socialdemokraternas politik kommer att innebära…

Och till sist, de åsikter han hade och drev som ordförande för IF Metall stämmer tydligen inte nu när han är partiledare för socialdemokraterna...

Tack och hej, leverpastej.
Peter, er moderate metallare.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.