Peter Fribergs kommentarer

Peter Fribergs kommentarer

Om Peter Fribergs blogg

På denna blogg kommenterar Peter Friberg, moderat IF Metallare och personvald politiker, vad som händer både i Tidaholm och Västra Götaland, samt kanske lite om riket...
Besök gärna:
www.Kryssa-Friberg.Nu , Facebook.com/Friberg och twitter.com/peterfriberg

Samtliga kommentarer som jag framför här är naturligtvis mina personliga.

Då är det dags för 1:a maj igen...

PolitikSkapad av Friberg mån, maj 01, 2017 01:47:41

Då är det dags för 1:a maj igen...

Jag har i dagarna fått socialdemokraternas tidning "Tidaholmarn" i brevlådan och läser om 1:a maj demonstrationen och vad socialdemokraterna gör i Tidaholm…

När det gäller 1:a maj tåget som LO-facken och socialdemokraterna arrangerar och talen som kommer att hållas, så funderar jag om det kommer att riktas någon kritik mot de som styr i riket och Tidaholm, eller om den riktas mot oppositionen istället.

Jag tror inte heller att de kommer att sjunga 4:e versen i Internationalen ”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner…” trots alla skattehöjningar som den S-märkta regeringen har infört och som drabbar oss alla.

Rubriken ”Framtidens skola mer än ett nytt hus” fångar mitt intresse då de räknar upp ett antal begrepp som ingår i en projektbeskrivning som skall täcka alla varianter av skolgång från år 0 till KomVux, samt att de har tillsatt fler rektorer. Däremot så finns det inget konkret hur de avser att skapa fler platser i förskolorna på landsbygden trots att det är kö dit.

Vi borgerliga har frågat efter dessa planer och motionerat i kommunfullmäktige om fler förskoleplatser på landsbygden och väntar på svar. Däremot så planeras ännu en förskola inne i stan utöver en ny F-6 skola bakom Rosenbergs ishall, istället för en modern högstadieskola.

Det skrivs även lite om barnomsorg på obekväm arbetstid, men det var vi moderater som motionerade om det för flera år sedan, det vill säga omsorg både på kvällar och helger då många inom vården och andra serviceyrken yrken jobbar. Socialdemokraterna och Vänstern vill inte införa det fullt ut, utan bara på vardagar.

”Helhetslösningar” är ett ord som vi har hört från socialdemokraterna många gånger, men som inte märks i det politiska arbetet.

Snarare är det som i barnvisan Prästens lilla kråka: ”en slank hon hit och en slank hon dit och en så slank hon ner i diket”

Peter Friberg (M)  • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post243