Peter Fribergs kommentarer

Peter Fribergs kommentarer

Om Peter Fribergs blogg

På denna blogg kommenterar Peter Friberg, moderat IF Metallare och personvald politiker, vad som händer både i Tidaholm och Västra Götaland, samt kanske lite om riket...
Besök gärna:
www.Kryssa-Friberg.Nu , Facebook.com/Friberg och twitter.com/peterfriberg

Samtliga kommentarer som jag framför här är naturligtvis mina personliga.

Almedalen 2017

PolitikSkapad av Friberg fre, juni 30, 2017 19:58:18

Jag packar väskorna ikväll och hoppas att allt kommer med när jag åker till Almedalen tidigt lördag morgon, vilket blir för 8:e året i rad. Som vanligt blir det att inhämta kunskap om såväl sjukvård, lagar & regler, arbetskraftsutveckling, Polis & försvar, miljö- & kommunikationer och mycket annat.
JA, det blir några mingel också - det kan jag inte förnekaJag är också glad över att några av mina politikerkollegor och tjänstemän från Tidaholm även åker för sitt andra år! De är:
2-5 juli finns följande personer på plats:
Runo Johansson (L), Ida Davidsson (M), Ulf Persson (C), Birgitta Andersson (L), Malin Lundberg (Näringslivschef), Mattias Nilsson (Kommunikatör)

5-8 juli finns följande personer på plats:
Anna-Karin Skatt (S), Lena Andersson (S), Mattias Ezelius (S), Hajrudin Abdihodziz (V), Eva Thelin(Kommunchef), Miranda Bergsten (Kommunikatör)

Det går även att följa dess personer på kommunens Almedalsblogg. • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post244

Då är det dags för 1:a maj igen...

PolitikSkapad av Friberg mån, maj 01, 2017 01:47:41

Då är det dags för 1:a maj igen...

Jag har i dagarna fått socialdemokraternas tidning "Tidaholmarn" i brevlådan och läser om 1:a maj demonstrationen och vad socialdemokraterna gör i Tidaholm…

När det gäller 1:a maj tåget som LO-facken och socialdemokraterna arrangerar och talen som kommer att hållas, så funderar jag om det kommer att riktas någon kritik mot de som styr i riket och Tidaholm, eller om den riktas mot oppositionen istället.

Jag tror inte heller att de kommer att sjunga 4:e versen i Internationalen ”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner…” trots alla skattehöjningar som den S-märkta regeringen har infört och som drabbar oss alla.

Rubriken ”Framtidens skola mer än ett nytt hus” fångar mitt intresse då de räknar upp ett antal begrepp som ingår i en projektbeskrivning som skall täcka alla varianter av skolgång från år 0 till KomVux, samt att de har tillsatt fler rektorer. Däremot så finns det inget konkret hur de avser att skapa fler platser i förskolorna på landsbygden trots att det är kö dit.

Vi borgerliga har frågat efter dessa planer och motionerat i kommunfullmäktige om fler förskoleplatser på landsbygden och väntar på svar. Däremot så planeras ännu en förskola inne i stan utöver en ny F-6 skola bakom Rosenbergs ishall, istället för en modern högstadieskola.

Det skrivs även lite om barnomsorg på obekväm arbetstid, men det var vi moderater som motionerade om det för flera år sedan, det vill säga omsorg både på kvällar och helger då många inom vården och andra serviceyrken yrken jobbar. Socialdemokraterna och Vänstern vill inte införa det fullt ut, utan bara på vardagar.

”Helhetslösningar” är ett ord som vi har hört från socialdemokraterna många gånger, men som inte märks i det politiska arbetet.

Snarare är det som i barnvisan Prästens lilla kråka: ”en slank hon hit och en slank hon dit och en så slank hon ner i diket”

Peter Friberg (M) • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post243

Årskrönika efter 2016 med blicken framåt mot 2017

PolitikSkapad av Friberg sön, januari 01, 2017 12:16:08
Det är ju brukligt att vid årsskiftet skriva någon forma av krönika och då både blicka bakåt på det gångna året samtidigt att skriva något positivt och framåtblickande för det nya året.

2016 har varit rubrikernas år i media med alla skjutningar, förstörelse, våldtäkter och påhopp på "blåljuspersonal". Nu måste det till krafttag för att stoppa denna utveckling och då med både sociala insatser i de områden där det sker och med en tydligare kraftfullhet från Polis och domstolarna!

På det personliga planet så började 2016 mycket bra med en praktikplats som fastighetsskötare som gav "frihet under ansvar" tillsammans med min nya kollega och handläggare. Tyvärr upphörde denna praktikplats under september då handläggaren blev sjukskriven för en tid och arbetsförmedlingen inte ville gå med på att ta det som ett tillfälligt uppehåll i verksamheten för min del, utan jag blev placerad i "stöd och matchning" för att lära mig skriva "personligt brev och CV" resten av 2016...

Politiskt så är vi nu mitt i mandatperioden, vilket kan noteras i alla dessa opinionsundersökningar som spretar åt alla möjliga håll, samt oroligheten hos samtliga partier i deras utspel.
Lokalt i Tidaholm så är vi kanske oftast överens i den politiska vardagen, MEN i ett antal stora frågor har vi i oppositionen varit kraftfulla mot majoriteten ( S och V) då vi anser att de saknar helhetsgrepp och inte vill se till vilka alternativ som borde finnas med i underlagen, utan de bara kör sin "Röda Raka Linje".

Med 1 år och 9 månader kvar till valet 2018 så påbörjas nu arbetet inom alla partier att formera sig och fundera över den kommande politiska inriktningen och samhällets förändringar. De två senaste åren har var omvälvande på många sätt och om det läser vi dagligen i media...

Som det ser ut nu så lär inget av de "gamla" blocken få egen majoritet i Sveriges Riksdag och frågorna är många om hur det blir med blocköverskridande överenskommelser, samt synen på Sverigedemokraterna...

För egen del så anser jag att alla partier skall behandlas lika och få vara med i samtalen, vill de senare lämna samtalen så för de stå för det själva. Jag vill inte se att någon behandlas styvmoderligt för att senare får på sig "martyrstämpeln" och väljarna dras dit pga av detta och inte vad partiet står får.

Lokalt i Tidaholm har det under 2016 varit många avhopp från politiska uppdrag hos Socialdemokraterna och vad det kommer innebära inför nästa val kan man fundera över...
Vidare har Liberalernas man som oppositionsråd hoppat av sitt uppdrag och en ny träder i tjänst när detta skrivs...
Hur mitt eget parti kommer att formera sig inför nästa val är ju inte heller klart eftersom vi först skall ha årsmöte under februari och förmodligen senare under hösten har vår nomineringsrunda inför valsedelns "utformning" och förslag till spjutspetsar inför valet och samarbete med andra partier för att få till en borgerlig majoritet i Tidaholm igen efter drygt 25 år i opposition.

På det personliga planet så fortsätter jakten på att åter få en anställning för få möjligheten att göra rätt för mig gentemot samhället.

Slutligen:
Jag önskar er alla ett positivt nytt år och att vi får bukt på alla tråkigheter som har omgärdat oss under 2016.

Peter Friberg • Kommentarer(2)//blogg.tidaholmarn.se/#post242

Personvalskampanjen har startat upp

PolitikSkapad av Friberg sön, juni 22, 2014 22:23:07
Tiden går fort och redan är Midsommar över och det är bara drygt 2 ½ månad kvar till valet i september...
Så jag har påbörjat min personvalskampanj inför de tre valen; Riksdag, Landsting (Region) och kommunen. Först ut är reklamen på min bil och samma bild återfinns på mina sidor på nätet.
Om en vecka kommer bilen att rulla runt på Gotland och i Visby...
Det beror givetvis på att Almedalsveckan börjar söndagen den 29 juni och håller på en vecka, och självfallet kommer jag vara där och rapporterar kanske lite löpande om det som jag upplever.

Tills vi höres;
Jag önskar er alla en riktigt skön sommar!!

Er personlige politiker, Peter

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post241

Hur tänker Löfvén?

PolitikSkapad av Friberg fre, november 08, 2013 10:02:28
Jag läser i dagens DN om att Socialdemokraterna kommer att gå fram i valet 2014 på sin egen politik utan några givna samarbetspartners, till skillnad mot Alliansen som går till val som ett gemensamt regeringsalternativ. Vidare så kan man läsa att Socialdemokraterna bedömer att vissa borgerliga partier inte lär komma in i Riksdagen och därmed menar de att det inte blir borgerlig regering, SAMTIDIGT så skriver de att de kan tänka sig att samarbete över blockgränsen med just de partierna.... Helt klart är Socialdemokraternas utspel bara ett sätt för att dölja att de inte är något regeringsalternativ och de de inte vill ha med Vänsterns politik att göra, samt är tveksamma till Miljöpartiets också, MEN gärna vill ha deras stöd efter valet utan att vara tvingade att redovisa vilket politik och ekonomi som skall gälla. Det finns bara ett Regeringsalternativ och det är Alliansen. Peter Friberg Länk till DN: http://www.dn.se/debatt/vinner-vi-ar-vi-beredda-att-regera-over-blockgransen/

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post240

Rösta i moderaternas provval

PolitikSkapad av Friberg lör, oktober 12, 2013 16:04:15
För dig som ännu inte är medlem

De flesta förbund och flera kommuner bjuder även in allmänheten att rösta i provvalet. Koderna distribueras via sms, så för att kunna rösta behöver du en mobiltelefon. Det kostar ingenting utöver din vanliga sms-taxa att vara med.


Skicka ett sms med ordet PROVVAL till nummer 71120 så får du inom kort en kod i retur. Mata sedan in din kod genom att välja ”Logga in” eller ”Till röstningen” överst på sidan.

När du är inloggad får du välja var du vill rösta. Du kan bara rösta i ett val på varje nivå (riksdag, region/landsting och kommun) från samma mobilnummer.

Du finner min presentationen HÄR och jag kandiderar till både Riksdagen och Västra Götalandsregionen. smiley

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post239

Sommar, sol och politiskt ”ko-släpp” i Almedalen 2013.

PolitikSkapad av Friberg sön, juli 14, 2013 20:36:59

De vardagliga politiska aktiviteterna avtog efter midsommaren och sedan var det dags för Almedalsveckan eller vad vissa kallar det ”politikernas ko-släpp”, och visst kan det i media speglas som bara ett avslappnat Roséparty…

För egen del så var det fjärde året i rad som jag är där och njuter av enkelheten att träffa nya intressanta personer och utöka mitt politiska nätverk. Bland annat så knöt jag kontakt med Camilla Littorin som är verksamhetschef på Destination Jönköping och vi skall träffas efter semestern för att se hur vi gemensamt kan utveckla våra områden. Det skall bli mycket intressant.

Det har rapporterats om hur Almedalsveckan sväller år från år och nu var det rekord igen med över 2300 olika aktiviteter. Det går givetvis inte att hinna med allt utan det blir att plocka russinen ur kakan och det var inte lätt. Skövde Högskola hade ett spännande seminarium om ungdomar, sociala media och utveckling, och även där knöts kontakter vilka förhoppningsvis kan komma Tidaholms kommun till nytta.

Utav alla de seminarier som jag besökte kan väl även nämnas byggbolaget PEAB, vilka berättade om sina satsningar på ungdomslägenheter. Fick även ett samtal med deras VD om hur de ser på att satsa i Tidaholm…

Därutöver var det ett antal seminarier om sjukvård, kommunutveckling, företagsutveckling ihop med kommunerna och skolväsendet, Public Service, Västsvenska Handelskammaren, retorikkunskap och mycket mycket mer…

Under onsdagen (moderaternas dag) var Fredrik Reinfeldts tal den självklara höjdpunkten. Fredriks tal fick högst betyg av alla media under veckan!!!

Tillsammans med Moderaterna i Västsverige gjorde vi en morgonkampanj för vår kandidat, Cecilie Tenfjord-Toftby, inför EU-valet nästa år i maj.

Under veckan hann jag även med att träffa några gotländska entreprenörer och en av dem var VD´n för Gotland Whisky. Törs jag säga att det vara trevligt…

Självklart fylldes kvällarna av olika mingel där fler kontakter knöts under trevliga former. Mycket av det som hände under veckan lades ut på Twitter- och Facebookkonton.

Kan tillägga att makarna Olofsson (MP), Annica Snäll (Skövde Högskola) och Ove Jansson (Vision) är var där.

Vill du veta mer om Almedalsveckan eller om mig, så kontakta mig gärna.

Sommarhälsningar från Peter,
er personlige politiker i Almedalen 2013.

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post238

Bra arbetsstämma i Skaraborg

PolitikSkapad av Friberg lör, april 27, 2013 17:33:13
Idag har Skaraborgsmoderaternas arbetsstämma 2013 genomförts på Rosers Salonger i Skara och det var idel god samtalston trots olika ingångspunkter när vi beslutade om de olika propositionerna och motionerna.
Vi debatterade allt ifrån infrastrukturen i Skaraborg till momsen på turistnäringen, och motionen om försvaret var den som hade flest uppe i talarstolen.
Personligen var jag uppe debatterade i försvarsfrågan och turistmomsen till förmån för motionärerna och vår linje vann gehör på stämman.

Nu kör vi på mot valseger 2014!
Peter Friberg.

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post237

Sverigemötet 2013 i Karlstad

PolitikSkapad av Friberg sön, mars 17, 2013 18:17:29

Det har varit inspirerande och trevliga dagar under veckoslutet (14-16 mars) i Karlstad när över 2000 moderater samlades för att bland annat samtala om vårt kommande handlingsprogram, och politik i allmänhet.

Fredrik Reinfeldt, Peter Friberg, Charlotte Nordström och Anders Borg minglar
och samtalar om moderat politik ur ett skaraborgskt perspektiv....

Under dessa dagar i Karlstad träffade moderata kommun-, landstings- riksdags-, och EU-politiker för att samtal om vårt kommande handlingsprogram, samt för att inspireras av varandras verksamheter runt om i landet.
Förutsättningarna är olika beroende på var i landet och på vilken nivå vi verkar, samt om vi befinner oss i majoritet eller i opposition...
Självklar tär det ett bra tillfälle att möte gamla vänner från landet runt :-)

Hälsningar från Peter Friberg, er (M)an på Sverigemötet smiley.

Titta gärna på moderaternas videosida eller på Moderat.se


 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post236

En stilla fundering om opartiskhet...

PolitikSkapad av Friberg mån, mars 04, 2013 18:59:22
En stilla fundering om opartiskhet...

I fredagens Västgöta-Blad fanns en artikel om det förestående besöket av Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt i Tidaholm den 4 mars och det är alltid trevligt när rikspolitiker och partiledare besöker staden.
Därför blev jag något fundersam över annonsen inför detta besök, avsändaren var inte Vänsterpartiet UTAN Tidaholms Museum !!!

Om det är en partiaktivitet i syfte att sprida ett politiskt budskap, så borde det väl vara Vänsterpartiet och inte en kommunalförvaltning som annonsera om detta med sitt varumärke och Tidaholms kommuns logotyp.
I måndagens annons var visserligen kommunens logotypen var borttagen och det stod ”Plats” där istället bredvid museets textlogotyp.

Enligt uppgift så är även de båda annonserna betalda av Tidaholms kommun (Museet), och jag undrar om detta är förenligt med förvaltningarnas politiska opartiskhet…

Peter Friberg (M)

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post234

Undomarnas framtid...

PolitikSkapad av Friberg fre, februari 15, 2013 02:57:00
Sitter och funderar mitt i natten över framtiden för våra ungdomar;
Hur skall vi få skolan och företagen att gemensamt ta ansvar och skapa de bästa förutsättningarna för våra ungdomar?Som jag ser det så behövs det ett bättre samarbete, fler praktikplaster och en mer nyanserad syn på arbete kontra studier, samt att yrkesvägledarna visar på vad framtidens yrken blir och inte vad som är populärt idag.

Bilden ovan är resultatet av en Sifo-fråga till 200 personalchefer.

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post233

Vinklat om apoteken från (S)VT….

PolitikSkapad av Friberg mån, september 03, 2012 21:31:52
Under några dagar har SVT jagat apoteksbolagen om att det inte finns mediciner tillgängliga och har fått medhåll från vissa brukarorganisationer.

Inte ens före avregleringen fanns alla mediciner tillgängliga på monopol Apoteket, därefter har det införts regler om att apoteken skall tillhandahålla likvärdiga produkter.

Men SVTs undersökning gällde bara ”specifika” produktnamn och inte om det fanns likvärdiga produkter, samt att de ville ha dem direkt vid kassan.

Om man nu inte kan nyttja likvärdiga varor p.g.a. allergi eller liknande, samt är ständigt beroende av dessa mediciner, bör man inte då ha lite framförhållning och hämta ut dessa innan man tar sista tabletten.

Jag bara undrar om det finns visst egenansvar och hur gjorde folk för när det var lördag- och söndagsstängt och man inte ens kunde köpa typ Alvedon på Coop och ICA....

Peter Friberg

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post232

Rosornas krig - Vinster i välfärden...

PolitikSkapad av Friberg tor, augusti 30, 2012 20:55:04
Läste idag veckans upplaga av Dagens Samhälle och förstår inte hur LO:s vice ordförande Tobias Baudin tänker egentligen om "vinster i välfärden".
Tobias Baudin håller stenhårt på att vinster i välfärden skall förbjudas och talar bland annat om "riskkapitalbolagen" som suger ut systemet....

Samtidigt försvarar han att AP-fonderna (våra pensionspengar) satsar sina (våra) pengar i just dessa bolag.

Vad han inte tycks fundera över är det finns så många fler som tjänar pengar på välfärdssystemen och att dessa börsbolag skapar välfärd.

Har Tobias aldrig funderat över alla de produkter som sjuk- och omvårdnaden förbrukar i sin vardag???
Det är bara att räkna upp:
Läkemedelsföretag, inkontinensskydd, hjälpmedel, byggbolag som bygger våra sjukhus och andra vårdinrättningar, dataföretag, transportföretag...
Ja, listan kan göras hur lång som och alla tjänar de pengar på vårt välfärdssystem.

Nej, det hela handlar bara om att "skydda" sina egna medlemmar i Kommunal m.fl. från konkurrens och skydda sin medlemsintäkter till fackförbunden.

Vänligen, Peter Friberg
Moderat metallarbetare


 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post231

Löfven har kommit till insikt...

PolitikSkapad av Friberg sön, augusti 26, 2012 19:15:58
Dagens Löfven om att ta bort sjuklöneregeln;
- Det skapar efterfrågan på arbetskraft.
Om inte vi förstår att efterfrågan på arbetskraft är helt avgörande för att få ner arbetslösheten är vi illa ute.

Jaha, och vad har sossarna gjort under alla sina år vid makten.
De har löpande hittat på nya pålagor efter påtryckningar från den egna rörelsen.

Sent skall syndaren vakna, eller är det bara en "flört"...

Peter


 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post230

Studiebesök hos entreprenörer på Gotland - Isle of Lime

PolitikSkapad av Friberg ons, juli 04, 2012 19:52:22

Så här under Almedalsveckan passade jag på att träffa entreprenören Anders Stumle som är VD på Gotland Whisky, utöver att han är lantbrukare med kravodlingar och gårdsbutik, samt ägare till gamla Sockerbrukets lokaler som även innefattar Varplöse Vattenpark.

Sockerbruket inrymmer idag ett antal olika företag som t.ex. matcatering, fodertillverkning för kravodlarna och även Gotland Snus fabrik.

Mitt syfte med besöket gällde i första hand whiskytillverkningen, men jag fick en tretimmars privat rundvandring och en fantastisk trevlig samtal med Anders om både det ena och andra.

Deras produktnamn på whiskyn var smart; Isle of Lime - ön av kalk(sten).

Här nedan är några bilder från besöket.

Det finns mer på Gotland än bara Almedalensveckan...

Peter, er man på Almedalsveckan.

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post229

Jag försöker förstå vad Stefan Löfven sa i Ekot’s Lördagsintervju…

PolitikSkapad av Friberg lör, maj 12, 2012 15:29:51
Som många andra har jag idag lyssnat till Ekot’s Lördagsintervju med Stefan Löfven och försöker förstå vad det är han egentligen säger….

På frågan från programledaren Tomas Ramberg om att vara facklig företrädare och partiledare så snurrar Löfven in sig i vad de olika rollerna betyder och förklarar:

”- En facklig rörelse skall vara en fri och obunden facklig organisation och drivas av sina medlemmars villkor behov och mål.”

Jaha, är det därför t.ex. IF Metall och LO är så hårt knutna till Socialdemokraterna och är har plats i sossarna partistyrelse och verkställande utskott!!!!

På de övriga frågorna om Löfvens roll som fackföreningsledare kontra partiledare när det gäller frågorna om Sveriges energifrågor (t.ex. kärnkraft och Uran utvinning) så var han MYCKET svävande på målet. Likadant var det om de 20 miljarder i skattehöjningar som socialdemokraterna vill göra på företagen.

Som Tomas Tobé skrev på Twitter;
”Tänk att Ramberg blev den som först lyckades dra undan mattan för Löfven ordentligt.”

Visst låter Stefan Löfven lugn och trygg när han pratar (till skillnad mot företrädaren), MEN han har fortfarande inga svar på vad hans/socialdemokraternas politik kommer att innebära…

Och till sist, de åsikter han hade och drev som ordförande för IF Metall stämmer tydligen inte nu när han är partiledare för socialdemokraterna...

Tack och hej, leverpastej.
Peter, er moderate metallare.

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post227

Lyssnande möten

PolitikSkapad av Friberg lör, april 28, 2012 19:19:08
Våren är här (tror jag) och därmed är det skönare att vara ute på gator och torg för att möta och lyssna på invånarna under enklare former.


Tidaholmsmoderaterna har under en dryg vecka haft "Tyck Till"-kampanj med bland annat aktiviteter på Gamla Torget i Tidaholm.
Husvagnen med sin markis var perfekt att ha som utgångspunkt och fikaplats.

Nu under våren är det alltid mycket sammanträden och konferenser, men det är minst lika viktigt att möte människor i vardagen för att fånga deras åsikter, tankar och erfarenheter.

Självklart vill jag träffa fler av än "bara" de som jag har träffat under kampanjen, och uppmanar er att höra av om vi träffas på stan... ;-)

Önskar alla en härlig vår och kommande Valborgsmässoafton.
Er Peter • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post226

Fri media och ansvaret för det förmedlade.

PolitikSkapad av Friberg ons, april 04, 2012 17:01:46
Insändare till VästgötaBladet 2012-04-03.


Fri media och ansvaret för det förmedlade.

Vår fria svenska media fyller många viktiga funktioner, bland annat att granska och förmedla politiska skeenden och vi anser detta är både viktigt och bra. MEN vi blir förvånade över den förmedling från Kommunfullmäktige som sker i VästgötaBladet utav kommunreportern.

Senaste veckan har det skrivits om vår andra ”allmänpolitiska debatt” i såväl artiklar som i ”kommentaren” i nedvärderande ordalag och vi känner inte igen vad som återges och med det som har sagt i fullmäktige.

Vår tanke från partierna är att leverera det till tidaholmarna som är på den politiska agendan just nu, samt att diskutera framtidsfrågor och då självklart utifrån våra olika politiska ideologier.

Vi har för säkerhets skull tittat på webbsändningen i efterhand och noterar att det var många debatter med flera repliker i viktiga ämnen som; ungdomsarbetslösheten, äldreomsorgen, skolfrågor, framtiden för Tidaholm, valfriheten och mycket annat som skiljer partierna åt.

Besök gärna Kommunfullmäktige eller titta på våra webbsändningar.

Peter Friberg (M)
Anna-Karin Skatt (S)


 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post225

Efter 30 dagar skulle den "nye" bättre Juholt vara på arenan...

PolitikSkapad av Friberg mån, januari 16, 2012 16:12:35
Det har varit mediatyst från partiledaren Håkan Juholt (S) under cirka en månad och enligt egen utsago var han nu en bättre människan och har aldrig ljugit...

Så idag hade han sin stora dag på Folk- och försvarskonferensen i Sälen och försökte sig på att tala "sanning" och bland annat så sa han på presskonferensen:
"- Jag har sen 1995 visat ledarskap. "

Därefter påstod Juholt att regeringen hade gjort upp med Sverigedemokraterna inför beslutet om den nya militära organisationen.

Givetvis kunde inte detta stå oemotsagt eftersom SD inte satt i riksdagen då!!!

Ja Ja Som sagt, Håkan Juholt är tillbaka i cirkusmanegen :)

Peter Friberg.


 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post224

Ser tillbaks på ett välfyllt 2011

PolitikSkapad av Friberg lör, december 31, 2011 13:29:18
Jag skall försöka samla ihop året 2011 som snart är till ända och samtidigt se framåt mot 2012.

Det gångna året har varit fyllt med aktiviteter på det politiska och privata planet, och det mest "udda" var väl ändå Omvalet till Västra Götalandsregionen. Knappt hade höstens (2010) val sats sig så var det dags att driva valrörelse igen. Resultatet blev lite av ett VästgötaKlimax eftersom det inte blev någon större förändring, förutom att Sjukvårdspartiet försvann ut...
Personligen så fick jag en större procentandel röster, dock ej över den "berömda" spärren, vilket innebar att jag blev den sjätte mest kryssade moderaterna i Skaraborg till Regionfullmäktige (jag hade plats 11 på valsedeln).
Under sommaren 2011 var jag på plats i Almedalen återigen och den "Häxkittel" av media och politik finner jag mycket givande. Där finns möjligheten under avspända former att diskutera och fördjupa sig i de mest varierande ämnen. Troligen blir även ett besök under 2012.

I Konungariket Sverige har det bubblats mycket om Hans Majestät, SAAB och Juholt, men har jag kommenterat så mycket på Facebook under året, så det står jag över här i denna lilla krönika.

Lokalt i Tidaholmspolitiken har jag haft förmånen att vara moderaternas Gruppledare och har tillsammans med oppositionsrådet Michael Brisman (M) försökt att lotsa den lokala Alliansen framåt.
Vi har påvisat att Socialdemokraterna är en "minoritets majoritet" och de har förlorat ett antal omröstningar i fullmäktige trots att de har 20 utav de 41 mandaten... Så jag ser med tillförsikt fram mot 2012-års politiska arbete.

Den moderata motionen om att ha allmänpolitisk debatt gick igen och första gången var på senhösten, och detta kommer att fortsätta med två sådana debatter var varje år.

Även Alliansmotionen om att webbsända Kommunfullmäktige gick igen och första sändningen skall bli i Januari 2012. Det att kommer bli intressant och se hur det tas emot av ledamöterna och Tidaholmarna, dessa sändningar kommer att ske "streamat" och sedan ligga på kommunens hemsida så att alla kan gå tillbaka och fundera över det sagda...

Min förhoppning att det lokala husorganet VästgötaBladet kommer att skärpa upp sin bevakning av det politiska livet och dess beslut, samt vara mer uttömmande och grävande smiley.

Ekonomin och strategierna för framtiden är väl inte det styrande partiets starkaste kort, så det gäller att vi som är i opposition jobbar hårt på vår sidan och att 2012 blir språngbrädan för Alliansen att bli det ledande alternativet till valet 2014.

Personligen hoppas jag att fler vill vara med i processen att bygga det vinnande laget och det finns ett behov hos de flesta partier med nya medlemmar och förnyelse i arbetet.

Ett gemensamt steg är Kommunfullmäktiges beslut om en Demokratiberedning där Erik Ezelius (S) och undertecknad, Peter Friberg (M) skall leda arbetet framåt...
Vi kommer att träffas strax efter nyår för det förberedande arbetet.

Jag önskar er alla ett riktigt gott slut på 2011 samt ett
Gott Nytt År 2012!


Peter Friberg, din personlige politiker.

 • Kommentarer(0)//blogg.tidaholmarn.se/#post223
Nästa »